Peony Parade

2011. július 28., csütörtök

Kettőből egyet


Belátom, nem hangzik túl gazdaságosan két cipőből egyet csinálni. Pedig én pont ezt tettem. Régóta kerestem egy rohangálós szandált, amit a világos nyári rucikhoz fel lehet venni. Persze olcsón, mert a keretem amúgy nem enged meg ilyen bohóságokat.
Végül a héten találtam egy nagyon kényelmes sarut, igaz feketében. Ez nem teljesen passzolt a fehér lábbeliről szőtt terveimhez, de 300 Ft-ot nyomott, és gondoltam alapnak jó lesz.
Régóta rakosgatok egy aranyszínű balerina cipőt, amit a szitakötők miatt vettem meg, szintén turkálóban. Igaz, hogy a jobbos 41-es, míg a balos 42-es, és ezek közül egyik sem az én méretem, így talán mondanom sem kell, soha nem volt a lábamon. Most viszont előbányásztam.
 És szétszabdaltam.....:)))

A balerina egyetlen része készült valódi bőrből: a talpbélése. Ebből vágtam ki cikkcakkollóval köröket a virághoz, és varrtam össze a muszlinszirmokkal.
Gyöngyök, flitterek, szalag, és már kötöttem is fel a sarura. A szitakötőket is rögzítettem a szíjakhoz, így kész is lett  a nagy mű.




Ugye hogy már nem is olyan fekete?
A szitakötőkkel önmagában is igencsak mutatós, akár alkalmi viselet is lehet egy kis fekete ruhához:)

Virággal bohókás, vagy inkább nőcis? Csicsás vagy stílusos? Nem tudom, majd a tekintetek elárulják az utcán.....
Szerintetek megérte?

2011. július 17., vasárnap

Veszíteni tudni kell!

Van aki tud, és van aki nem. Én például már gyerekkoromban is inkább felborítottam a táblát, ha láttam, hogy esélytelen a győzelem. Ronda dolog, nem vitás.
Most a baglyot szerettem volna megnyerni, de nem volt szerencsém. Annyit azonban fejlődtem az évek alatt, hogy duzzogás helyett a tettek mezejére léptem. Ha csak úgy nem lehet baglyom, csinálok magamnak!
És íme, (majdnem) hűen lekoppintva az eredetit, megszületett Uhu, a gyöngybagoly:




Ha szerintetek is elengedhetetlenül szükséges kategóriába tartozik egy ilyen cuki kitűző, nézzetek körül itt, ahol édesebbnél elragadóbb szépségek közül válogathattok!

2011. július 11., hétfő

Gyorssegély

Másik albérlet, másik dekor.
Itt csak 10 percem volt egy nagyon gyors arculatváltásra, egy igen nőies berendezést (korábbi próbálkozásom, hogy némi drapériával, képekkel, és kiegészítőkkel barátságosabbá tegyek egy régi lakást) kellett egy érdeklődő kedvéért férfiasabbá tenni. A készletemben lévő anyagok jöhettek csak szóba, amiket tényleg összesen 10 perc alatt kellett elhelyeznem a szobában.
Szerencsém volt egy csővel, amely pont a kanapé fölött, majdnem mennyezetmagasságban fut, így az igen mutatós függönyszárnyat gyorsan és egyszerűen fel tudtam függeszteni. Ez lett a meghatározó dekorelem, e köré szerveztem a többi díszítő tárgyat.
Ilyen volt:
A kiindulási pontot a lila bőrfotelek adták.



előszoba-étkező

És ilyen lett:





 

Ugyan maszkulin így sem lett, de talán egy férfinak is elfogadható. Szerintetek?

2011. július 2., szombat

Mire elég 30 forint?

Valójában 30 sem kell hozzá. Csak egy sima póló vagy trikó  a szekrényből, és egy rég nem használt sál vagy kendő. Ha szakadt vagy lukas, az sem baj!

Én viszont ezeket vettem 30 forintért a turkálóban. Topshop trikó mangó színben, és egy lyukas kendő haloványabb árnyalattal.

El kell mondanom, hogy nagy kedvencem ez a szín. Nem olyan harsány mint a piros, amit túl kihívónak érzek magamon, de elég színes és vidám a hétköznapokra, valamint szinte mindenhez passzol.  Ja, és idén divatszín is, így akár elmondhatnám, hogy 10 évvel a divat előtt járok.... (de nem mondom, mert kiderülne milyen vén vagyok:)
Szóval fogtam a kendőt és felaprítottam. Ilyen csinos kis virágokat rittyentettem belőle, és szépen felvarrtam őket egy tüll alapra.


Végül ezt felaplikáltam a pólóra, de akár erre a ruhára is bármikor át lehet tenni (erre jó a tüll alap, így a kompozíció egyben marad). Vagy hajba. Vagy táskára. Ahogy tetszik......







                                         Tetszik?