Peony Parade

2011. november 22., kedd

Boudoir játék!!!!

A Boudoir több, mint 1000 követőt számlál a Facebookon. (egészen hihetetlen.....!)
Ez nagyon nagy öröm nekem, így természetes, hogy én is örömöt szeretnék szerezni Nektek:) Ezért játékot indítottam, amivel egy kitűzőt lehet nyerni, azaz a szerencsés nyertes 4 virágocskából választhatja ki a számára legszimpatikusabbat.
Ha szeretnétek játszani és nyerni, akkor nincs más dolgotok, mint kommentelni a FB-os játék-bejegyzés alá, vagy ha nem vagytok regisztrálva, akkor ide, ehhez a poszthoz:) Csak egy nevet kérek, és hogy játszani szeretnétek! Nem kell megosztani, se lájkolni, se kiposztolni a játékot, csak nevezni rá! És természetesen akár külföldről is, ez ne legyen akadály!!!

Holnap ( nov. 23.) du. 4-ig tart a nevezés, ne késsetek le róla! :))

A választható nyeremények:
Éjkirálynő:)

Romantika

Pink Punkter:P

Hófehérke:))

Jó játékot és sok szerencsét!!!!!


2011. november 15., kedd

Pom-pomok és társai:)

A facebookos oldalam egyik külön albuma foglalkozik az olcsó és látványos papírdíszekkel, így elkerülhetetlenné vált, hogy be ne mutassam, mire inspiráltam magamat:))))
Az alkalmat kicsi fiam 5. szülinapi zsúrja szolgáltatta, amire 9 ovistársát hívtuk el az otthonunkba. Így díszítésileg is a gyerekszobára és az előszobára koncentráltam, szem előtt tartva a legfontosabbat, hogy belépéskor fogadja a vendéget egy olyan kép, amiből egyértelmű, hogy milyen bulira is érkezett....

Az előszobai rizslámpára készítettem a pom-pomos, méhsejtgömbös naaaagy dekort, amihez a hozzávalókat egy hagyományos, nagyobb papírboltban szereztem be.
Először a méhsejtpapírt választottam ki, abból kisebb volt a színválaszték. Én a türkiz mellett döntöttem, egy A/4-es ívet vettem, 399,- Ft-ért.
Ehhez választottam a vékony krepp papírt, türkiz és limezöld színben, mindkét színből 2 csomagot. Ezeknek csomagja 80,- Ft. volt.

A pom-pomokat az albumban is megtalálható leírás alapján készítettem. Mivel a krepp vastagabb a selyempapírnál, így általában 4 db. négyzetet raktam egymásra, és hajtogattam fel legyező alakban, majd húzgáltam szét.







A nagy méretű pom-pomoknál így 3-4 legyezőt is csináltam, amiket középen összekötve kaptam meg a dús szirmú gömböt. Kicsi gömbnél 2x4 négyzet is elég a kívánt forma eléréséhez, de volt olyan pici is, amit szimplán egyszer 4 lapból készítettem, és elég formás lett így is!

A méhsejt papírból kifli alakú formákat vágtam ki különböző méretben, így össze lehetett fordítani kis gömbbé. (ha félholdat vágtok, a középen felgyűrődő papír miatt nem lehet teljesen összehúzni a két oldalát. a felesleget ki kell vágni, így egyszerűbb egyből úgy vágni a formát) A nagyobbaknál 2 egyforma méretű kiflire volt szükség, amiket celluxal ragasztottam össze az oldaluknál.



Nem kell megijedni, haladós munka, én egy este alatt raktam össze a tv. előtt ülve. A felaggatás egy másik kérdés, de azzal sem bíbelődtem nagyon sokat :P Spárgával erősítettem fel egyenként a gömböket a rizslámpára, szépen elrendezgetve.
A végeredmény ilyen lett:




Próbáljátok ki Ti is, mindenkinek csak ajánlani tudom!
Bármilyen kérdéssel nyugodtan keressetek meg, lehet hogy nem mindenhol érthető a leírásom:))))