Peony Parade

2011. szeptember 8., csütörtök

Babó-zsabó:)

Először is jött ez az inspiráló kép:

Aztán a késztetés, hogy meg kellene csinálni, de annyi mindennel vagyok így, hogy ennyiben is maradt volna, ha M. nem jelentkezik egyért. Így, kellő motivációval felvértezve nekiálltam, és szétcincáltam a készleteimet. Hosszas illesztgetés, biggyesztgetés és próbálgatás után leugrottam a rövidárushoz is, színes csipkéért.
Papírból elkészítettem a sablont, aztán rózsaszín tüllből kiszabtam az alapot.
Azért nem a gallért adó vékony filcre dolgoztam, hogy rátéve majd a ruhára ne legyen túl vastag/meleg/sprőd a sok anyag egymáson.
Aztán jött a ráncolás és a fodrok felvarrása.


Nagyon sokat variáltam mire eldöntöttem, hogy milyen legyen a gallér és a masni, aztán az utolsó simítás a gyöngyök felvarrása volt, persze minimum fél órát azon is elmolyoltam, míg döntöttem hogy pillangóval, vagy anélkül, rózsaszín lógóval, vagy fehér gyönggyel....stb,stb, stb.....


Az eredmény ilyen lett, de ez még nem a vége!
Még M.-re vár a feladat, hogy ruhácskát válasszon hozzá, és felvarrja a kis zsabót a végleges helyére. Remélem kapok arról is fotót! :)

6 megjegyzés:

  1. Várom én is a fotót a gyermekről! :D Nagyon tetszik ez a zsabó. A praktikummal, mint gyakorló mami vannak kétségeim. Pl: amikor paradicsomot vagy barackot eszik a leánygyermek, úgy natúrba. Na, utána nesze neked zsabó! :D :D De tényleg állati szép lett! Ügyes vagy!!

    VálaszTörlés
  2. Hát talán ha a gyermeket egy szemeteszsák-szerű előkébe nyaktól lefelé hermetikusan lezárjuk, megóvható a mű.....:PPPPPPPPPPPPPP
    Mindent a zsabóért!!!! :D
    És köszönöm! :)

    VálaszTörlés
  3. Szia!
    Most találtam rá a blogodra, és nagyon tetszik:) Már meg is mutattam másnak is, bőszen olvasom vissza, aztán áttérek a másik blogodra is:) Nagyon jó a stílusod, csak így tovább, köszönöm, hogy olvashatlak:)
    Dóra

    VálaszTörlés
  4. Én köszönöm a kedves sorokat!!! Minden visszajelzésnek nagyon örülök:))) Érezd jól magad nálam!

    VálaszTörlés
  5. Ez igazán csodaszép, és milyen ötletes! Zseniális! :)

    VálaszTörlés
  6. Írnám hogy köszönöm, de nem az én érdemem, csak koppintottam az ötletet:)))))

    VálaszTörlés