Peony Parade

2011. szeptember 13., kedd

Így készül

Többen kérdeztétek, hogyan készülnek a virágok. Megpróbáltam dokumentálni egyet, remélem jól követhető, és kedvet kaptok Ti is alkotni valamit!!!
Most is egy fejpántra való virágot készítettem, a jól bevált, könnyen alakítható anyagomból, ami eredetileg függöny volt. De használhatunk bélésanyagot, selymet, organzát, bármit ami tetszik, de figyelem: mindegyik másként fog viselkedni!
1. lépés: szabdaljuk fel az anyagot növekvő méretű körökre. Legalább 7-9 kört vágjunk ki, hogy szép, telt virágaink legyenek.


2. lépés: 3-4 helyen vágjuk be egy kicsit a köröket, ha szirmosabb virágot szeretnénk. Csinálhatunk eleve virág formájú alapokat is (szirmosabb, lazább virágaink lesznek), de hagyhatjuk bevágás nélkül is a köröket (boglárkához hasonló, stilizáltabb virágokat kapunk).

3. lépés: gyertyaláng felett, óvatosan végighúzzuk a körök széleit. A bevágásoknál az anyag szét fog nyílni, kialakulnak a szirmok. A láng hője össze is húzza az anyagot, a szirmok szépen fel fognak kunkorodni. Vigyázni kell, mert nagyon könnyen kilyukadhat az anyag! Ki kell tapasztalni az ideális távolságot a lángtól....
Meg is gyulladhat az anyagunk (van amelyik kifejezetten gyúlékony). Erre ajánlják, hogy tartsunk készenlétben egy tál vizet. Később a megpörkölt széleket szépen kisollóval le lehet vágni.


4. lépés: a szirmokat tetszés szerint egymásba rendezzük. Én ennél a virágnál egy kis csipkés anyagot is használtam, amit a szirmok közé illesztettem. Ha megvan a végső elrendezés, néhány öltéssel varrjuk össze középen.


5. lépés: válasszuk ki a gyöngyöket, flittereket, strasszokat, amivel a virág közepét díszítjük. Tetszés szerint varrjuk fel őket.


6. lépés: a virág hátuljára kitűzőt, hajgumit, hajpántot, csatot (bármit!) felvarrva máris hordhatjuk a művünket!




Jó szórakozást, sok sikert és sok szép virágot kívánok Nektek! :)))))

10 megjegyzés:

  1. Szia!Én ma olvastam először a blogodat,de nagyon nagyon tetszik!És ez a rózsa pedig egyszerűen fantasztikus!!!!Rögtön csináltam kettő kitűzőt és annyira szépek lettek!Annyit könnyítettem magamnak,hogy én ragasztó pisztollyal ragasztgattam össze az egyes darabokat.Nagyon köszönöm az ötletet!Karácsonyra minden barátnőmnek ilyet fogok csinálni!Üdv!Fanni

    VálaszTörlés
  2. Kedves Fanni! Nagyon ügyes vagy, örülök hogy ilyen sikerélményhez járulhattam hozzá:) Sok szép virágot kívánok még Neked, a barátnőid pedig igazán szerencsések;)))) Köszi, hogy nálam jártál!

    VálaszTörlés
  3. Köszönöm, hogy megosztottad a leírást! Ki fogom próbálni!!!

    VálaszTörlés
  4. Örülök neki! Sok sikert!!! :D

    VálaszTörlés
  5. Csatalkozom az előttem szólókhoz, nagyon köszi, h megosztottad! Én is kipróbálom! Farmernacik levágott szárából pedig farmer-virágokat fogok készíteni. Szuper a blogod! :) Edina

    VálaszTörlés
  6. Köszi:))) Csináljatok sok szépséget!!!

    VálaszTörlés
  7. Imádom ezeket a virágokat :)
    Ma megpróbálkoztam elkészíteni az első saját hajdíszemet, de igazi selyem anyagból nem működik... Van rá valami más módszer? A szép kis kör-szirmok kivágva várakoznak, nem tudom mihez kezdjek velük. Sebaj, addig is összecsavargatok egy rózsát :) Köszi a leírásokat!

    VálaszTörlés
  8. Szia Csilla!
    a selyemből kivágott kis köröket hajtogasd négybe, és a körcikkek sarkainál fogva varrd fel őket egy kis kör alapra. Így is csinos kis fodros virágot fogsz kapni és nem is megy veszendőbe az anyag:)))

    VálaszTörlés
  9. Lehet ezt a virágot csak tüllből készíteni?

    VálaszTörlés
  10. nagyon szépeket lehet tüllből, de nem ezzel a technikával. A tüllt nem tudod láng fölött formázni, mert csak megolvad és kilyukad. Viszont eleve van tartása, nem foszlik, így virág- vagy sziromformára vágva csak össze kell illeszteni a darabokat szép telt virágformára;)

    VálaszTörlés