Peony Parade

2011. október 16., vasárnap

Rozett, avagy hogyan készül a csavart rózsa

Előre elnézést kérek a képek minősége miatt, de egyedül csináltam, így egyik kezemben a csavarni valóval, másikban a fényképezővel nem mindig sikerült jól megtámasztanom a gépet. Azért remélem segítség lesz azoknak, akik megpróbálkoznak vele:)
Ami kelleni fog: egy textilcsík, az enyém itt kb. 1 méter hosszú. Olyan széles legyen, hogy kényelmesen félbe lehessen hajtani, mert így dolgozunk majd vele. Ha mindig szétcsúszik, vasaljuk le! Kell még olló, tű,cérna.


1. Kössünk egy csomót a textilcsík egyik végére. E köré fogjuk felcsavarni a rózsát, ez lesz a közepe. Néhányszor tekerjük körbe a félbehajtott csíkkal, és ha még nem vagyunk rutinosak, nyugodtan varrjuk össze néhány öltéssel, hogy ne csússzon szét.



2. A néhány sima körbetekerés után elkezdhetjük hajtogatni az anyagot, mindig befelé, a rózsa közepe felé átfordítva. De ne vigyük túlzásba az átfordításokat, elég egy körön belül kétszer fordítani. Akkor lesz szép a rózsánk, ha figyelünk rá, hogy ne mindig egy oldalra essenek a hajtások, hanem mindig egy kicsit elcsúsztatva, így marad szabályos a virágunk.



3. Ha feltekertük az anyagot, a legvégét a virág alá hajtva varrjuk le, ehhez rögzítve az egész művet, hogy a rózsa ne bomoljon szét.



És kész is vagyunk!!!

Jó munkát és szép rozetteket Nektek is! :)

4 megjegyzés:

  1. most azt hiszem már teljesen megértettem, hogyan kell... most már csak el kellene kezdeni :)))

    nekem egyébként a "munkafelületed" tetszik legjobban! azonnal akarok ilyen füles tálcát!!!
    :)))

    VálaszTörlés
  2. :))) Hát tessék bátran nekikezdeni!
    A tálca több, mint 100 éves, szívem csücske, örökség:)

    VálaszTörlés
  3. köszönöm én is! nekem is most lett igazán 100%-ig tiszta a dolog :D:D

    VálaszTörlés
  4. Örülök:))) De pl. a YouTube-on is rengeteg videót láthattok, mindenféle virágokról, én is onnan tanulok;)))

    VálaszTörlés