Peony Parade

2011. november 15., kedd

Pom-pomok és társai:)

A facebookos oldalam egyik külön albuma foglalkozik az olcsó és látványos papírdíszekkel, így elkerülhetetlenné vált, hogy be ne mutassam, mire inspiráltam magamat:))))
Az alkalmat kicsi fiam 5. szülinapi zsúrja szolgáltatta, amire 9 ovistársát hívtuk el az otthonunkba. Így díszítésileg is a gyerekszobára és az előszobára koncentráltam, szem előtt tartva a legfontosabbat, hogy belépéskor fogadja a vendéget egy olyan kép, amiből egyértelmű, hogy milyen bulira is érkezett....

Az előszobai rizslámpára készítettem a pom-pomos, méhsejtgömbös naaaagy dekort, amihez a hozzávalókat egy hagyományos, nagyobb papírboltban szereztem be.
Először a méhsejtpapírt választottam ki, abból kisebb volt a színválaszték. Én a türkiz mellett döntöttem, egy A/4-es ívet vettem, 399,- Ft-ért.
Ehhez választottam a vékony krepp papírt, türkiz és limezöld színben, mindkét színből 2 csomagot. Ezeknek csomagja 80,- Ft. volt.

A pom-pomokat az albumban is megtalálható leírás alapján készítettem. Mivel a krepp vastagabb a selyempapírnál, így általában 4 db. négyzetet raktam egymásra, és hajtogattam fel legyező alakban, majd húzgáltam szét.A nagy méretű pom-pomoknál így 3-4 legyezőt is csináltam, amiket középen összekötve kaptam meg a dús szirmú gömböt. Kicsi gömbnél 2x4 négyzet is elég a kívánt forma eléréséhez, de volt olyan pici is, amit szimplán egyszer 4 lapból készítettem, és elég formás lett így is!

A méhsejt papírból kifli alakú formákat vágtam ki különböző méretben, így össze lehetett fordítani kis gömbbé. (ha félholdat vágtok, a középen felgyűrődő papír miatt nem lehet teljesen összehúzni a két oldalát. a felesleget ki kell vágni, így egyszerűbb egyből úgy vágni a formát) A nagyobbaknál 2 egyforma méretű kiflire volt szükség, amiket celluxal ragasztottam össze az oldaluknál.Nem kell megijedni, haladós munka, én egy este alatt raktam össze a tv. előtt ülve. A felaggatás egy másik kérdés, de azzal sem bíbelődtem nagyon sokat :P Spárgával erősítettem fel egyenként a gömböket a rizslámpára, szépen elrendezgetve.
A végeredmény ilyen lett:
Próbáljátok ki Ti is, mindenkinek csak ajánlani tudom!
Bármilyen kérdéssel nyugodtan keressetek meg, lehet hogy nem mindenhol érthető a leírásom:))))

2 megjegyzés: