Peony Parade

2011. május 5., csütörtök

A kosár új ruhája

A szemétben találtam ezt a biciklire való vesszőkosarat. Na nem magyar szemétben, hanem mikor még Trierben laktunk. Ezt csak azért jegyzem meg, mert mikor másoknál látom, hogy milyen kidobott kincsekre bukkannak, nagyokat sóhajtozom, hogy de HOL??????
Én le sem merem írni, hogy a németeknél mi mindent vadásztam le a kukák mellől, de az egy más világ. Itthon jobban meggondolja mindenki, miket dobjon ki.

Szóval előbányásztam a kosarat és az elfekvő, szintén turkált anyagdarabjaimat, majd hosszas illesztgetés és próbálgatás után kiválasztottam a nyerő kombinációt. A romantikus stílus mellett döntöttem, ha megunom, csinálok egy vagány modernet is.
Merthogy nem volt nagy munka, egy hosszú csíkot leszabtam az anyagomból, a két végét összevartam, a kötözőknél bevagdostam és berakva a megkötőket levarrtam. Az aljába behúztam egy szalagot és megkötöttem.Végül kézzel hozzáöltögettem a horgolást, ami szintén turkálós, és felbiggyesztettem a virágokat.
Meg kell vallanom, hogy a kosárhoz még nem gyártottam le a virágokat, ezek csak a kép kedvéért lettek rátűzve. Na de ha elkészültek, és az egész felkerül a bringára, úgyis jövök még dicsekedni!

Kosár á la natur
Összeválogatva az anyagok

A kész mű, kölcsönvirágokkal.

Az alját csak simán összehúztam.

Ilyen kis megkötőket kellett csinálni a fülek és a kampók miatt.

Hogy elől folyamatos maradjon a csipke, felgomboltam.

Na, kinek jött meg a kedve egy kis varráshoz???

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése